[解析] 6-7 W: Morning, Mr. Lin. M: Morning. Have there been any calls for me this morning? W: Yes, Mr. Huang rang about the agreement. M: Oh, what time was that? W: About 8:30. Can you call him at 5 o'clock this after noon? M: OK.
[解析] 8-9 M: Are you tired of driving? W: No, I'm fine. M: Where is my briefcase? W: Isn't it on the back seat? M: No, I don't see it. All my important papers are in it. W: You may have left it at the hotel. Should we turn a round and go back? M: Well, I guess we ought to go back, if you don't mind. W: I'll turn off at the next road.
[解析] 10-12 M: Doctor! Doctor! Help me, please! W: Take it easy, please! Sit here, now, what's the matter with you? And can I help you? M: I feel sick. I have a bad stomach-ache, and my head troubles me a lot. W: Well, let me have a check. Open your mouth please. And say "Ah". M: Ah! Is that serious, doctor? W: Not really. Did you have your supper this evening? M: No, I only had some bananas. W: And the bananas were not quite ripe, fight? M: Well, yes, they were a bit green. W: That explains it. M: I wish I had not eaten them. W: Take this medicine twice a day and I'm sure you'll be fine. M: Thanks, doctor. I'll do as you told me. Good-bye, doctor. W: Bye! And take care.
6. According to the doctor, why was the man not feeling well?
A.He had caught a very bad cold.
B.He had eaten some unripe bananas.
C.He had worked too hard recently.
A B C
7. How many times should the man take the medicine every day?
[解析] 13-16 M: Hi, you're new here, aren't you? What's your name? W: Sally. M: Want to come and play? W: I'd like to, but l can't. My mum says I've got to stay and help her. It's my brother's birthday and we're having a party, too. M: Oh, you've got a brother, have you? W: I've got two brothers. Kit, the one with the birthday, he's only four. I've got an older brother who's married, his name's Don. M: Does your brother Don live near here? W: Yes, not very far away. Cathy, my sister-in-law, works in the bookshop over there. They've got a new baby called Liz. I mean Elizabeth really, and we call her Liz. M: Is that your mum over there calling you? W: No, that's my Aunt May, my mum's twin sister. I'd better go. Bye. M: Bye.
12. According to this passage, what kind of vehicle did the speaker always ride in the past?
A B C
[解析] 17-20 Hello, I was once a hostess. Now I am on my first bus trip and I'm quite surprised at the services offered during the trip. Included are meals on the way, rest rooms and public address announcements. Just now, I introduced myself to the hostess on the bus, and we told each other about experience on air and ground travel. At lunch time, she gave out menus offering a choice of sandwiches. As she started filling orders, she found that there weren't enough egg-salad sandwiches. She quickly went to whisper to the driver. The bus soon stopped. The hostess ran to another bum that was all the time following ours and she soon returned with a box of egg-salad sandwiches. As she passed my seat, she asked, "Could you do that on a plane?"
13. Why is the speaker surprised at the services?
A.The services include some sandwiches.
B.The services include rest-rooms as well as food.
C.The services include some good music.
A B C
14. What was the speaker once doing?
A.She was working on a plane.
B.She was working on a bus.
C.She was working as a cook.
A B C
15. What can we learn from the speech?
A.Ground travel can sometimes offer more services than air travel.
B.Ground travel can offer as much services as air travel.
C.Air travel offers more and better services than ground travel.
A B C
第一节 单项填空 从[A]、[B]、[C]和[D]四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。
1. ______ little boy likes to read stories about heroes and wishes to be ______ hero like Dong Cunrui.
12. He is a gifted musician and often play ______ flute at home.
A B C D
解析：本题同样考查冠词的用法。本句意为：他是一位很有天资的音乐家，而且经常在家吹长笛。 play the flute意为“吹长笛”，play与乐器连用，中间需要加定冠词the。
13. How ______ within such a short period of time?
A.this all can be done
B.all can this be done
C.all this can be done
D.can all this be done
A B C D
解析：本题考查特殊疑问句的用法。本句意为：怎么可能在这么短的时间内都做完呢?主语是 how，谓语是can be done，all this为宾语，后面的部分为时间状语。疑问句中情态动词can要与主语调换位置。
14. He asked me to give him some meat ______ credit.
A B C D
15. The murderer ______ to life imprisonment.
A B C D
解析：本句意为：那位谋杀者被宣判为终身监禁。 be sentenced to意为“判决，宣判”。
第二节 完型填空 阅读下面短文，从短文后所给各题的四个选项([A]、[B]、[C]和[D])中选出能填入相应空白处的最佳选项。 Police in New York have started riding bicycles to help beat crime(犯罪). They are the latest American police to 1 that staying in police cars with shot-guns 2 bullet-proof glass is not the 3 way to be seen in the community. The American police feel that in some circumstances the large cars with 4 red lights and noisy sirens (警笛) are more 5 for the citizens than for the criminals. Police who 6 on bicycles give the citizens a feeling that they are 7 . In New York 50 police officers are now 8 the bicycles in five different police districts. The 9 of police on bicycles have been 10 good that other police districts are 11 to use bicycles next year. They say 12 500 police will be on bicycles 13 . Captain Michael Shortall, the head of New York's community policing, says that the patrol(巡逻) car 14 a barrier(障碍) between the police and the citizens. The bicycle is more of a friendly 15 . The bicycle is more successful in big American cities than cars 16 it can get into comers where cars cannot reach and can go quickly 17 traffic jams. A bicycle lets the police officer seem as if he is enjoying 18 and can talk with the 19 of the public. He does not have to 20 on like the policeman who is patrolling on foot.
A As a girl, Louise Bethune showed great promise(前途) in planning houses and various other structures. As an adult, she was determined to become America's first woman architect(建筑师). Young architects then usually learned their skills by working in the drafting rooms(绘图室) of professional architects. Most architects didn't want to employ women. But Louise managed to make a well-known architect give her a chance. She worked from six in the morning to six in the evening. She wasn't paid much. But she learned much as she worked. And her employer allowed her to use his large library. In 1881, after five years of work and study, Louise set up her own office. She advertised that "the first professional woman architect in the country was ready for business." Louise insisted that she would not be limited to design private homes just because she was a woman. She sought out a variety of jobs and designed chapels(小教堂), storage buildings, factories and schools. She did very well, inspiring other women to become architects. She often spoke out for fair treatment for women.
1. When Louise Bethune was a girl, she liked to ______.
A.read picture-books of building
B.play toy-building with other girls
C.plan houses and other buildings
D.plan models of buildings
A B C D
解析：从文章第一段第一句“As a girl，Louise Bethune showed great promise in planning houses and various other structures”得知本题答案为C。
2. In Louise's youth ______.
A.most architects were men
B.no jobs would be offered to girls
C.young people could not be trained to be architects
D.women architects should work as long as 12 hours each day
A B C D
解析：从文章第一段第二句“As an adult，she was determined to become America's first woman architect”可以得知本题答案为A。
3. Louise learned to be an architect ______.
A.in a college
B.by working in a drafting room
C.from other women architects
A B C D
解析：从文章第二段第一句“Young architects then usually learned their skills by working in the drafting rooms Of professional architects”及最后一句“But Louise managed to make a well-known architect give her a chance”得知本题答案为B。
4. When Louise started working ______.
A.she got a little pay but worked and learned very hard
B.she worked alone without any help
C.she was forced to work long hours every day
D.she was encouraged by the public
A B C D
解析：从文章第三段第二、三句“She wasn't paid much．But she learned much as she worked”得知本题答案为A。
5. Louise opened her architect office ______.
A.with the help of a famous architect
B.in order to become well-known
A B C D
解析：从文章第四段第一句“In 1881，after five years of work and study，Louise set up her own office”得知本题答案为C。
B Mr. White lived in Florida and owned a company there. Some computers were made in his company. He was nice to his employees(雇员)and often had a joke with them. They liked him very much and worked hard. So he paid them a lot. Mr. White had tots of work to do and often went to bed late at night. His friends advised him to do some exercise. He thought he was strong and didn't agree with them. But one day he fell in a faint(晕倒) while he was working in his office. He was sent to a hospital at once and the doctors examined him carefully. They found something was wrong with his heart and he had to be in hospital. Several months later he returned home and asked his son to manage the company. Once his daughter wanted to travel in Australia. The old man decided to go there with her. As he went to the country for the first time, he was interested in all. He played well, had a good sleep and visited some places of interest. And one day they visited a farm. It was big and beautiful. Cows and sheep could be seen everywhere. Pointing to a cow, Mr. White asked, "What's this?" "Haven't you seen a cow?" the guide asked in surprise. "Cow?" Mr. White said with a smile. "A cow in our country is five times(倍)as big as it!" Having heard this, all the visitors began to laugh. After a while he saw a kangaroo (袋鼠) and asked again, "What's that?" "It' s a flea(跳蚤), sir. "answered the guide.
1. The employees worked hard because ______.
A.Mr. White was kind to them
B.Mr. White had a company
C.Mr. White often had a joke with them
D.they liked to use computers
A B C D
解析：从文章第一段第三、四句“He was nice to his employees and often had a joke with them．They liked him very much and worked hard”得知本题答案为A。
2. Mr. White fell in a faint because ______.
A.he was very busy
B.he went to bed late
C.he didn't get up on time in the morning
D.he had got a heart disease
A B C D
解析：从文章第二段倒数第二句“They found something was wrong with his heart and...”得知本题答案为D。
3. Mr. White was interested in all because ______.
A.he hadn't been in Australia before
B.he had never left his hometown before
C.he had to be a traveller
D.he hoped to live in the country
A B C D
解析：从文章第三段第三句“As he went to the country for the first time, he was interested in all”得知本题答案为A。
4. Which of the following is tree?
A.There weren't any cows in Florida.
B.Mr. White had a joke with the guide.
C.Mr. White hadn't seen any cows before.
D.The cows in Florida were much bigger than those in Australia.
A B C D
C John was a clever boy, but his parents were poor, and he had to work in his spare time and during his holidays to pay for his education. Despite this, he managed to go to university, but it was so expensive to study there. During the holiday, he found it necessary to do two jobs at the same time in order to earn enough money to pay for his studies. One summer he managed to get a job in a butcher's shop during the day time, and another in a hospital at night. In the shop be learned to cut meat up quite nicely, so the butcher often left him to do all the serving while he went into a mom behind the shop to do the accounts. In the hospital, on the other hand, he was, of course, allowed to do only the simplest jobs, like lifting people and carrying them from one part of the hospital to another. Both at the butcher's and at the hospital, John had to. wear white clothes. One evening at the hospital, John had to carry a woman from her bed to the place where she was to have an operation. The woman was already feeling frightened at the thought of the operation before he came to get her, but when she saw John, that tightened her. "No! No!" She cried, "Not my butcher! I won't be operated on by my butcher!" and fainted away.
1. John made enough money by ______.
A.studying in the university
B.working in a butcher's shop
C.doing two jobs
D.cutting meat well
A B C D
解析：从文章第一段最后一句“... he found it necessary to do two jobs at the same time in order to earn enough money to pay for his studies”得知本题答案为C。
2. John was a student, but at the same time he was ______.
A.a butcher and doctor
B.a manager and doctor
A B C D
3. The woman patient recognized John because ______.
A.he was wearing white clothes
B.he sold meal to her
C.he was now working in the hospital
D.he was going to operate on her
A B C D
解析：从文章最后一段“'No! No!' She cried, 'Not my butcher! I won't be operated on by my butcher!' and fainted away”得知，约翰可能曾卖过肉给她。
D Computer programmer Brendan Tammy earned $55 000 a year by designing new computer games, yet he cannot find a bank prepared to let him have a check card. Instead, he has been told to wait another two years until he is 18. He works for a small company in Liverpool, where most young people of his age are looking for jobs. Brendan's biggest headache is how to use his money. Though he has high payment, he cannot drive a car, or get credit cards(信用卡). Brendan got his job four months ago, a year after leaving school with six C-levels(普通成绩) and working for a time in a computer shop. "I got the job because the people who run the company knew I had already written some programs." he said. "I suppose 55 000 dollars sounds a lot but I hope it will come to more than that this year," He spends some of his money on records and clothes, and gives his mother 20 pounds a week as he lives with his parents. But most of his spare time is spent working. "Unfortunately, computing was not part of our studies at school," he said. "But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young, anyway. I would like to earn a million and I suppose early retirement(退休) is a possibility. You never know when the market might disappear."
1. Why is Brandan so different from other young people of his age?
A.He earns an extremely high payment.
B.He has got a job.
C.He lives at home with his parents.
D.He does not go out much.
A B C D
解析：从第一段“... earned $55 000 a year by designing new computer games,... Instead, he has been told to wait another two years until he is 18”得知本题答案为A。
2. Brendan's greatest problem is that ______.
A.he can't be treated as an adult(成年人) by the bank
B.he can't make as many games as he wishes
C.he doesn't know what to buy with the money
D.he had learnt to use computers at school
A B C D
3. He left school after taking six C-levels because ______.
A.he was afraid that the market might disappear
B.he did not enjoy school at all
C.he wanted to work on computers
D.he wanted to become a millionaire and retire early
A B C D
解析：从文章第三段“Brendan got his job four months ago,... and working for a time in a computer shop”及“I got the job because the people who run the company knew I had already written some programs. He said”得知本题答案为C。
4. Why does Brendan think he might retire early?
A.He thinks computer games might not always sell so well.
B.He wants to stop working when he is a millionaire(百万富翁).
C.One has to be young to write computer programs.
D.He thinks his company might close down.
A B C D
解析：从文章最后一段最后两句“I would like to earn a million and I suppose early retirement is a possibility．You never know when the market might disappear”得知，也就是说他认为计算机游戏不可能一直这么好。
E Bicycle tour and race A bike tour and race will be held on July 26 and 27 (Sat. & Sun.). At 4:30 a.m. the riders will leave Tian' anmen Square and ride the first 35 kilometres as a training leg. Then the next 5S-kilometre leg, from Yanjiao to Jixian, will be the first competitive(竞争性的) part of the tour. The riders and their bikes will then be taken from Jixian to Changli. The second racing leg of the tour will be from Changli to the seaside at Nandaihe, covering a distance of 20 kilometres. Saturday night includes the stay at Nandaihe and supper. Sunday morning is free at the seaside. At noon all the people and their bikes will be taken back to Beijing. Cost: 200 yuan Telephone: 4675027 Brazilian footballers The Brazilian Football Club will play Beijing Guo' an Team at the Workers Stadium on July 26. The club has several national team players. Also coming is 1994 US World Cup star Romario who has promised to play for at least 45 minutes. Ticket prices: 60 yuan, 100 yuan, 150 yuan Time/Date: 4:30 p. m., July 26(Sat.) Telephone: 5012372 Rock climbing The Third National Rock Climbing Competition will be held on July 26～27 at the Huairou Mountain-climbing Training Base. More than 10 teams from Beijing, Wuhan, Dalian, Jilin and other places will take part in it. A Japanese team will give an exhibition of climbing. Free for spectators(观众). Take a long-distance bus from Dongzhimen to Huairou. Time/Dates: 9～12 a. m., July 26 and 27 Telephone: 7143177, 7144850, Wang Zhenghua
1. The main purpose of announcing the above events is to give information about ______.
C.things to do for the weekend
D.prices to pay for the sports events
A B C D
2. The underlined word "leg" in "Bicycle tour and race" probably means ______.
C.part of the training
D.part of the tour
A B C D
解析：从文章第一段第三句“Then the next 55-kilometre leg, from Yanjiao to jixian, will be the first competitive part of the tour”得知本题答案为D。
3. What is special about the rock climbing competition?
A.A foreign team takes part in it.
B.You don't have to pay to watch it.
C.You don't have to be a sportsman to take part in.
D.The bus trip to the place of the competition is free.
A B C D
解析：从Rock climbing中第一段最后一句“Free for spectators”得知本题答案为B。
4. If you want to find something to do just for Saturday afternoon, which telephone number will you call?
An artist(画家) went to a wonderful part of the country with a holiday, and stayed with a farmer. 76. ______ Everyday he went out and painted from morning to 77. ______ evening, and then he went back the farm and had a 78. ______ good dinner before he went to bed. When his holiday finished, he wanted to give the 79. ______ farmer some money, so the farmer said, "No, I do not 80. ______ want money—but give me one of your picture. What is 81. ______ money? In a week, it will all be finished, but your picture will always here." 82. ______ The artist was very happy and thanked the farmer for saying such things to his pictures. 83. ______ The farmer answered, "It is not that. I have a son in Londoa. He wants to become an artist. When he comes here, the next month, I will show him your picture 84. ______ and then he will want to be an artist any more, I think." 85. ______
解析：for a holiday是固定搭配，意为“休假”。故应将with改为for。
解析：everyday为形容词，意为“每天的，每日的”；而 every day为副词，意为“每天”。故应将Everyday改为Every day。
.. any more意为“再也不…”，本句意为：当他下个月回来时，我给他你的画看，我想他就会再也不想当画家了。故应在will之后加not。
1. 假如你是红星中学(Red Star Middle School)的老师，有一位美国朋友要于下周一到你校参观访问。请写一篇80～100词左右短文，简单介绍一下你所在学校的情况。
Welcome to our school and I'd like to introduce it to you. The tallest building in the center of the school is our teaching building. Behind the classroom building, the play ground with willows around it is our favorite place. On the right side of it is our lab, which is equipped with modem equipment. On the left side of it stands our beautiful library, in which there are all kinds of books. Of course there are still other interesting places to visit. I hope you will have a good time.