[解析] M: Well, I wonder why the office is still not open. W: But it's not yet eight. In fact, it's only twenty to eight.
2. What did the man do last Saturday?
A.He saw a play.
B.He acted in a play.
C.He went to the tea house.
A B C
[解析] W: Did you go to the theatre last Saturday? M: Yes, I saw The Tea House. The acting was excellent.
3. Where does the woman work?
A.At a bank.
B.At a hotel.
C.In a post office.
A B C
[解析] W: Good morning, sir. Could I ask you to check in please? M: Of course. W: Your name, please? M: Gill Kemp. W: OK. Your room number is 3126. Now, fill in the form, if you would, please, Mr. Kemp. M: OK.
4. Where are they going to do tomorrow afternoon?
A.They are going shopping.
B.They are going to the park.
C.They are going to the cinema with their children.
A B C
[解析] W: This is a beautiful park. Shall we come again tomorrow? M: Don't we have to go shopping? W: We can do that in the afternoon, and come here in the morning. M: OK. And let's bring Hilda and Julia with us.
5. Where did the woman think they were supposed to meet?
A.On the train.
B.On the platform.
C.At the information desk.
A B C
[解析] M: Where've you been all this time? The train's about to leave! W: I'm sorry I'm late, but I was waiting for you at the in formation desk. It's lucky I've found you here on the platform.
[解析] 6-7 M: This is a nice bar! W: Yes, absolutely nice. M: Where would you like to sit, Sue? W: I would like to sit by the piano so that I can watch the musician play. M: Great. That's just what I was thinking.
[解析] 8-9 W: Hi, Jim! M: Hi, Mary! Where is Hill? W: Oh, he's probably at home. M: Why? W: He drank too much last night. M: Now we have to do this work without him. W: Even when he comes, he's too lazy to do very much. M: Right. I'm fed up with him.
5. Why was the woman able to give the man so much information about the job?
A.She is Professor Jamison's daughter.
B.She works part-time as Profess or Jamison's secretary.
C.She used to do the job herself.
A B C
[解析] 10-12 M: The job sounds great, but I'm a little worried about how much time it might take. It's to be Prof. Jamison's assistant. W: It's pretty reasonable. It never took me more than five hours a week to do all the grading and another thirty to fourty minutes to record the grades on the computer. M: That sounds manageable. I think you can do the work when it fits into your own schedule, too, can't you? W: Oh, yeah, you can do the grading in your room or in the library. You just need to get each set back for the next class, but that means you always have at least two days and sometimes four. M: It sounds great. W: Good luck with your interview.
6. What does Prof. Jamison's assistant do?
A.Make up homework problems.
B.Do research in the library.
C.Grade homework sets.
A B C
7. What is the man's main concern about the job?
A.He wonders if he'll have enough time to do the job.
B.He is afraid he won't know enough to do the job well.
8. How many laws are there discussed in the speech?
A B C
[解析] 13-16 Good afternoon, and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today, I would like to draw your attention to some of our laws. The first one is about drinking. Now, you may not buy alcohol in this country if you are under 18 years old, nor may your friends buy it for you. Secondly, noise. Enjoy yourselves by all means, but please don't make unnecessary noise, particularly at night. We ask you to respect other people who may wish to be quiet. Thirdly, crossing the road. Be careful since the traffic moves on the left side of the road in this country. Use the crossings for walking and do not take any chances when crossing the road. My next point is about litter. It's against the law to throw away waste materials in a public place. When you have something to throw away, please put it in. your pocket and take it home, or put it in a litter bin. Finally, as to smoking, it is against the law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16 years old. I'd like to finish by saying that if you need any sort of help or assistance, you could get in touch with your local police station. Now, are there any questions?
9. Who does the speaker give advice to?
A.Travellers to the country.
B.Women who take along children.
C.Children under 16 years old.
A B C
10. Who do you think is most probably the speaker?
A B C
11. Which of the following is true according to the passage?
A.If you need help, please mm to your teachers.
B.The traffic moves on the left side of the road in the country.
C.It is against the law for anyone to buy cigarettes or tobacco.
[解析] 17-20 Today I bought a copy of China Daily. This is the frist time I have bought an English language newspaper. I know I can only understand a little part of it. I bought it out of curiosity. My teacher told us it's a good reading material for learning English. I haven't gone into the details of each piece. I have just gone over the headlines. I found it very comprehensive as well as interesting. There are many pictures and a weather report. It has many sections, such as Home News, International News, Business News and Sports News, and so on. Certainly, there are some other sections, too, of which I don't know the Chinese equivalents. I like anything from sports and entertainment to politics. I plan to buy it regularly. I can get a great deal of information and important news of both internal affairs and the world while I'm learning the English language.
13. Why did he buy it?
A.It was very interesting.
B.It was cheap.
C.It was a good reading material for learning English.
A B C
14. Were there any sections in it?
A.Yes, it had 2 sections.
B.Yes, it had many sections.
C.Yes, it had 5 sections.
A B C
15. Was it worth reading? A. No, it was too difficult.B. Yes, it was useful. C. No, it was too dull.
A B C
第一节 单项填空 从[A]、[B]、[C]和[D]四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。
1. If you want to express surprise, you should say,"______"!
A.What a pity
A B C D
2. Mary likes ______ very much but she doesn't like ______ with strangers.
11. ______ work for quite a long time, more than one worker ______ short of money.
A.Having lost their, was
B.Having lost their, were
C.Having been out of, was
D.Being out of, were
A B C D
解析：本句意为：由于失业很长时间了，不止一个工人缺钱。这里整个句子的主语是more than one worker，所以首句应用被动语态。
12. —I didn't ask the leader. —______. Let's try together.
A.So you can't do it
C.So you did
D.Nor did you
A B C D
13. This is ______ car. He has done well in business.
A.my fiiend's, Mr. King's
B.my friend's, Mr. King
C.my friend, Mr. King's
D.Mr. King's, my friend
A B C D
14. Few pleasures can equal ______ of a cool drink on a hot day.
A B C D
15. What wild white hair he ______.
A B C D
第二节 完型填空 阅读下面短文，从短文后所给各题的四个选项([A]、[B]、[C]和[D])中选出能填入相应空白处的最佳选项。 When a person is curious about something, it means he is 1 in it and wishes to know something about it. We can say he has curiosity about that thing. There is nothing wrong with curiosity in itself. Whether it is good or bad 2 on what people are curious about. Curiosity 3 can be silly or wrong. Some people with nothing to do are 4 of curiosity about what their neighbours are doing. They are anxious to know what they are eating or drinking, what they are 5 home or taking outside, or why they have come home so early or late. To be interested in these things is silly because they are not important. It is none of their 6 to know what their neighbours do or are doing. Such curiosity is not only foolish but also 7 . For most probably, it may 8 to small talk which often brings harm, shame or disrespect to 9 , and thus 10 their feelings. On the other hand, there is a 11 curiosity—the curiosity of wise men, who 12 at all the great things and try to find out all they 13 about them. Columbus could 14 have found America if he had not been 15 James Watt would not have made the steam engine 16 his curiosity about the rising of the kettle lid. All the discover les in human history have been made 17 a result of curiosity, 18 the curiosity is never about unimportant things which have 19 —or nothing 20 the happiness of the public.
A About one hundred yards along the path we got to a deep valley, on the far side of which the path led into some very thick bushes. Rather than go through these, I decided that if we walked along the bottom of this valley we could climb up again and rejoin the path on the far side of the bushes. As I climbed down into the valley a bird flew off a rock on which I had put my hand. On looking at the spot where the bird had risen I saw two eggs. They were a kind that I did not have in my collection, so I placed them carefully in my bag, wrapped in a little dry grass. As we went further down the valley the sides became steeper and not far from where I had entered it. I came to a drop of about twelve to fourteen feet. The water that rushed down all these small valleys in the rainy season had made the rock as glass. As it was too deep to climb down, I handed my gun to one of the men and slid down it. My feet had hardly touched the sandy bottom when the two men jumped down, one on each side of me. They quickly gave me the gun and asked me if I had heard the tiger. Actually, I had heard nothing, perhaps because of the noise I made sliding down the rock. The men said they had heard a tiger growling somewhere nearby, but they did not know from which direction the noise had come.
1. According to the passage we know that ______.
A.the writer decided to push through the thick bushes
B.the writer decided to walk along the valley
C.the writer wanted to stop climbing
D.the writer tried to find two eggs
A B C D
解析：从文章第一段第二句“Rather than go through these，I decided that if we walked along the bottom of this valley we could climb up again and rejoin the path on the far side of the bushes”得知本题答案为B。
2. When the writer found the eggs, he ______.
A.wrapped them in dry grass and went on
B.wrapped them in dry grass and took them with him
C.tried to find the bird
D.made the bird fly off
A B C D
解析：从文章第二段第三句“They were a kind that I did not have in my collection，so I placed them carefully in my bag, wrapped in a little dry grass”得知本题答案为B。
3. The reason why the rock was hard to get down was that ______.
A.it had been worn smooth
B.there was no grass on it
C.it, was wet and slippery
D.it was soft and sandy
A B C D
解析：从文章第三段第三句“The water that rushed down all these small valleys in the rainy season had made the rock as glasss”得知本题答案为A。
4. At the end of the story, the writer knew that ______.
A.a tiger had run away
B.a tiger was close to them
C.the men had seen a tiger
D.a tiger had seen them
A B C D
解析：从文章最后一段最后一句“The men said they had heard a tiger growling somewhere nearby，but．they did not know from which direction the noise had come”得知本题答案为B。
5. If this passage will be published on a magazine, what kind of magazine can it be put on?
B Have you ever heard the old saying "Never judge a egg by its shell"? This is a good rule to follow when trying to judge the intelligence(智力) of others. Some people have minds that shine only in certain situations. A young man with an great gift in writing may be speechless before a pretty gift. When he speaks, he may not be able to find the right words. But you don't make the mistake of thinking him stupid. With a pen and paper, he can express him self better than anybody. Other people may fool you into overestimating(过高估计) their intelligence by putting up a good front. A student who listens attentively(注意地) and takes notes in class is sure to make a good impression(印象) on his teachers. But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class. It all boils down to this—you can't judge someone by appearance. The only way to judge a person's intelligence is to know him. Then you can see his reaction(反应) to different situations. The more situations you see, the better your judgement is likely to be. So take your time. Don't judge the egg by its shell.
1. The passage suggests that ______.
A.a good writer is always a good speaker
B.a good writer may not be a good speaker
C.a good writer will find himself speechless
D.a speechless person always writes well
A B C D
解析：从文章中心句“Don't judge the egg by its shell”得知，判断某事物不能以他的外表为准则，也就是B项所反映的：一个好的作家并不一定是个好的演说家。
2. According to this passage, a student who listens attentively and takes notes in class ______.
A.is an intelligent student
B.may not be an intelligent student
C.will not be a good student
D.will score better in exams
A B C D
解析：从文章第二段最后一句“But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class”可知，在课堂上认真听讲，做好笔记的学生并不一定就是一个聪明的学生。
3. The passage suggests that we should judge a person's intelligence through ______.
B.his deeds in the classroom
C.his reactions to different situations
A B C D
解析：从文章第三段“The only way to judge a per son's intelligence is to know him. Then you can see his reaction to different situations. The more situations you see, the better your judgement is likely to be”得知本题答案为C。
4. The writer of his passage wants to tell us ______.
A.not to judge a egg by its shell
B.not to judge a person's intelligence by his appearance
C.not to make the mistake of thinking a young man stupid
D.not to overestimate a student's intelligence
A B C D
解析：从文章最后总结句“So take your time. Don't judge the egg by its shell”，也就是说：作者想要告诉我们不要通过外表去判断一个人的智力。
C Our surroundings are being polluted faster than ever and it seems that people cannot prevent it. Time is bringing us more people, and more people will bring us more industry, more cars, larger cities, and the growing use of man made materials. What can explain and settle this problem? The fact is that pollution is caused by man by his desire for a modem way of life. We make "increasing industrialization" our first aim. So we can often ready to offer everything: clean air, pure water, good food, our health and the future of our children. There is a constant(不断的) flow of people from the countryside into the cities, eager for the achievements of our modem society. But as our technological(技术的) achievements have grown in the last twenty years, pollution has become a serious problem. Isn't it time we stopped to ask ourselves where we are going—and why? It makes one think of the story about the pilot who told his passengers over the loudspeaker(扩音器): "I've some good news and some bad news. The good news is that we were making rapid progress at 530 miles per hour. The bad news is that we are lost and don't know where we're going." The sad fact is that this becomes a true story when speaking of our modem society.
1. Man cannot prevent the world from being polluted because ______.
A.people use too many man-made materials
B.the pupulation of the world is increasing faster
C.we are producing more cars, trucks and buses
D.we have more and more industry
A B C D
2. According to the passage, what does man care most among the following?
D.The future of the children
A B C D
解析：从文章第二段第三句“We make 'increasing industrialization' our first aim”得知本题答案为C。
3. What does the writer really want to say in the passage?
A.As industry is growing fast, pollution is the natural result.
B.It's time we did something to reduce pollution.
C.We should control the speed of the development to stop pollution.
D.With the development of technology, pollution has become a serious problem.
A B C D
D This old story is about an old man and a clever monkey. Aesop, a Greek writer first told the story many years ago. This monkey belonged to the old man. The old man likes the garden very much. When birds came to the gar den the monkey chased them away. He also helped the old man in many other ways. The old man often fell asleep during the day in his chair. Then the monkey sat at the old man's side and chased the flies away from the old man's face. One hot afternoon in the summer, the old man was asleep in his chair. A fly came and sat on the end of the old man's nose. The monkey chased it away. Soon the fly came back and sat on the old man's nose again. The monkey chased it away. This continued about four or five times. The monkey at last became very angry. He jumped up, raft to the garden, and picked up a large stone. The next time when the fly sat on the old man's nose, the monkey hit it hard with the stone. He killed the fly. But unfortunately he broke the old man's nose.
1. When birds came to the garden, the monkey chased them away. The verb "chased" means ______.
B.get rid of
C.catch up with
D.keep up with
A B C D
解析：chase意为“追赶，追逐，追捕，追击”，与 drive out意思相同。
2. The monkey picked up a large stone, because he wanted ______.
A.to fight the death
B.to put the fly to death
C.to hit at a mark
D.to strike the old man on the face
A B C D
3. The monkey at last became angry because ______.
A.the old man didn't give his monkey everything
B.the old man made the money do everything
C.the old man often fell asleep during the day
D.he couldn't drive the fly away
A B C D
解析：从文章第二段“This continued about four or five times．The monkey at last became very angry”得知本题答案为D。
4. From this story we can learn: sometimes things done out of will may be _______.
E It was possible to define male and female roles easily by the .division of labour. Men worked outside the home and earned the income to raise their families, while women cooked the meals and there was not much opportunity for men or women to exchange their roles. But by the middle of this century, men's and women's roles were becoming less firmly fixed. In the 1950s, economic and social success was the aim of the typical American. But in the 1960s a new force called the counterculture developed. The people involved in this movement did not value the middle-class American goals. The counterculture presented men and women with new role choices. Taking more interest in child care, men began to share child-raising tasks with their wives. Actually some young men and women moved to communal homes or farms where the economic and child care responsibilities were shared equally by both sexes. In addition, many Americans did not value the traditional male role of soldier. Some young men refused to be drafted as soldiers to fight in the war in Iraq. In terms of numbers, the counterculture was not a very large group of people. But its influence spread to many parts of American society. Working men of all classes began to change their economic and social patterns. Industrial workers and business executives alike cut down on "overtime" work so that they could spend more leisure time with their families. Some doctors, lawyers, and teachers turned away from high paying situations to practice their professions in poorer neighborhoods. In the 1970s, the feminist movement, or women's liberation, produced additional economic and social changes. Women of all ages and at all levels of society were entering the work force in greater numbers. Most of them still took traditional women's jobs such as public school teaching, nursing, and secretarial work. But some women began to enter traditionally male occupations: police work, banking, dentistry, and construction work. Women were asking for equal work, and equal opportunities for promotion. Today the experts generally agree that important changes are taking place in the roles of men and women. Naturally, there are difficulties in adjusting to these changes.
1. Which of the following best expresses the main idea of Paragraph 1?
A.Women usually worked outside the home for wages.
B.Men's and women's roles were easily exchanged in the past.
C.Men's roles at home was more firmly fixed than women's.
D.Men's and women's roles were usually quite separated in the past.
2. Which sentence best expresses the main idea of Paragraph 2?
A.The first sentence.
B.The second sentence and the third sentence.
C.The fourth sentence.
D.The last sentence.
A B C D
解析：从文章第二段看，第四句“The counterculture presented men and women with new role choices”是其中心句。
3. In the passage the author suggests that the counterculture ______.
A.destroyed the United States
B.changed some American values
C.was not important in the United States
D.brought people more leisure time with their families
A B C D
4. It could be inferred from the passage that ______.
A.men and women will never share the same goals
B.some men will be willing to change their traditional male roles
C.most men will be happy to share some of the household responsibilities with their wives
D.more American households are headed by women than ever before
A B C D
解析：从文章第三段“Working men of all classes began to change their economic and social patterns．Industrial workers and business executives alike cut down on 'overtime' work so that they could spend more leisure time with their families”得知本题答案为B。
What is the best way learn language? We 76. ______ should remember that we all learnt our own language 77. ______ well when we are children. If we could learn 78. ______ a second language in same way, then it would not seem 79. ______ so difficult. Think of what a small boy does. She 80. ______ listens to which people say and he tries to speak 81. ______ what he has heard. When he wants something, he 82. ______ has to ask for it. He is using a language. He is 83. ______ talking in it and thinking of it all the time. ff people 84. ______ had to use the second language, they would learn it 85. ______ quickly.
解析：这里to learn language做the best way的定语，故在learn前加to。
Dear friends, I am pleased to tell you the arrangement during your three-days' stay in our school. On Monday morning, our headmaster is to meet you and he will introduce our school to you. In the afternoon you will visit the teaching building, the library and the lab. On Tuesday morning, both the Chinese and English students are to visit the Great Wall, where a picnic will be held. In the evening, we are going to have a get-together in the classroom. The students will give wonderful performances. On Wednesday morning, we will have a talk with each other. In the afternoon, you will leave for Xian by train.