[解析] M: Hello. This is Tom speaking. May I speak to Rose? W: I'm sorry she isn't in at the moment. May I take a message? M: No, thank you. I'll ring her again later.
2. What are the speakers talking about?
B.Time for the exam.
C.Change of class hours.
A B C
[解析] M: Right, class begins. There are some changes to your exam timetable. Your math exam will be changed to the next day. W: You mean the 18th? M: Yes, and the exam will start and end one hour earlier.
3. How much would it cost to stay the nice place for two weeks?
A B C
[解析] M: Where are you going on vacation this summer? W: I've heard about a nice place. It's $ 18 a day or $ 115 a week. M: Do you want to go there? W: Yes.
4. What does Nancy advise the Frank to do?
A.Frank should go to the library.
B.Frank should close the window.
C.Frank should stay at home.
A B C
[解析] M: It's no use. Nancy, I can't read this hook. W: Why? M: The people next door to us are making so much noise. W: Why didn't you stay at the library? Frank, it's much quieter there.
5. What is the relationship between the speakers?
A.They are classmates.
B.They are teacher and student.
C.They are strangers.
A B C
[解析] M: Our teacher has been busy since last month. He never stops working until twelve o'clock at night so far as I know. W: Oh, really! I would never have troubled him so much, had I know he was so busy.
[解析] 6-7 W: Good morning, sir. Can I help you? M: Yes. Good morning. I'd like to buy a copy of today's Morning Post. W: Yes. Here it is. M: Thank you. How much is it? W: It's one dollar. M: One dollar. OK. I'm also looking for the New Yorkers. Do you have it? W: Yes. Certainly, sir. Here is the latest issue. M: How much is it? W: That's 2.5 dollars. M: 2.5 dollars. OK, I'll take both of them. W: One newspaper and one magazine. They are 3.5 dollars. Thank yon very much.
[解析] 8-9 M: Hello, Jane. W: Hi, Harry. Did you have a good summer holiday? M: Sure. I went for my holiday on my uncle's farm. W: Really? What interesting things did you do there? M: I helped get in some rice, take care of the fruit garden. Did you go away for your holiday, Jane? W: Oh, no. I just stayed at home. My mother has been in hospital. I had to look after her and help do some cooking and washing at home. M: I'm sorry. Oh, it's late. I must be off now. Bye-bye.
4. Why did Jane stay at home during her summer holiday?
5. What's the probable relationship between the man and the woman? A. Professor and student.B. Headmaster and teacher.C. Friends.
A B C
[解析] 10-12 W: Hello, Mr. Connors. Do you have a minute? M: I'm sorry. I'm just on my way out. Why? W: Well, I wanted to ask your advice about our school paper. But if you're busy, I'll wait until another time. M: Your school paper? Sounds pretty interesting. Why don't you drop by my house and we can talk about it? W: Thanks. I'd like to. When may I come? M: What time do you finish school today? W: My last class ends at 2: 40. M: Well, stop over on your way home from school, then. Will that be all right? W: Oh, yes. Thank you.
[解析] 13-16 M: Can I help you? W: My son is going to have his 16th birthday party at home. I'd like to get him a gift. M: What price gift are you interested in? We'll need to know that before we begin looking. W: Well, I usually spend about twenty dollars on a gift. Do you have anything nice for that price? M: How about a pen and a pencil-box? W: No, my brother gave him that for his birthday last year. M: Well, would he enjoy a book on how to play PC games? W: No, he is good enough to write a book himself. He is a good player on PC games. M: Then you can gel him this magic car. He must be interested in that. W: Good idea. I'll take it.
9. Whom is the woman buying the gift for?
A.Her brother's son.
A B C
10. How much does the woman want to spend on the gift?
[解析] 17-20 My friend, David kept birds. He loves his birds very much. One day he phoned me, and told me that he was going away for a week. He asked me to feed the birds for him and said that he would leave the key to his front door in my mailbox. Unfortunately, I forgot all about the birds until the night before David was going to return. What was worse, it was already dark when I arrived at his house. I soon found the key David gave me could not unlock either the front door or the back door. I was getting hopeless. I kept thinking of what David would say when he came back. I was just going to give up when I noticed that one bedroom window was slightly open. I'm very happy. I found a stone and pushed it under the window. As the stone was very heavy, I made a lot of noise. But in the end, I man- aged to climb up and open the window. I actually had 'one leg inside the bedroom when I suddenly realized that someone was shining a flashlight up at me. I looked down and saw a policeman and an out lady, one of David's neighbors. "What are you doing up there?" asked the policeman. Feeling like a complete fool, I replied, "I was just going to feed Mr. David's birds. "But I don't think they can believe me.
13. When does the speaker remember his duty of feeding birds?
A.The night before David was going to return.
B.The night when David was return.
C.The night after David was going to return.
A B C
14. Why did not the speaker go through the door into house?
A.Because he lost the key.
B.Because he can't find the key.
C.Because the key could not open the door.
A B C
15. Which window was slightly open? A. The bedroom window.B. The bathroom window. C. The kitchen window.
A B C
第一节 单项填空 从A、B、C、D四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。
1. -- Who did you spend last week with? -- ______.
13. She told me she hadn't enjoyed the film, but I decided to go and see it ______.
C.all the same
A B C D
考查含all的短语的区别。after all“毕竟，终究，别忘了”；in all“根本，全然”；all the same“然而，仍然”；above all“首先，最重要的是”。根据句意“她说她不喜欢这部电影，可是我还是决定去看了。”可知具有转折意义的[C]项正确。
14. She looks forward every spring to ______ the flower-lined garden. A. visit B. paying a visitC. walk in D. walking in
A B C D
短语look forward to中to为介词，其后接动词-ing形式，故排除[A]、[C]选项；pay a visit后需加介词to再加宾语，排除选项[B]。故答案为[D]。
15. His sudden look of fear made ______ clear that he had something to do with the matter.
A B C D
it作形式宾语，代替的真正宾语可以是从句、不定式和现在分词，在此句中代替后面的宾语从句that he had something to do with the matter。
第二节 完型填空 阅读下面短文，从短文后所给的四个选项(A、B、C和D)中选出能填入相应空白处的最佳选项。 People used to say, "The hand that rocks the cradle(摇篮) rules the world" and "Behind every successful man there is a woman. "Both these 1 mean the same thing. Men rule the world, 2 their wives rule them. 3 of the American women like making their husbands and 4 successful, but some of them want 5 for themselves. They want 6 jobs. When they work, they want to be better 7 .They want to be as 8 as men. The American women's liberation movement was 9 by women who don't want to stand (45) successful men. They want to stand beside men, with the 10 chances for success. They don't want to be told that 11 jobs or offices are closed to them. They 12 to work side by side with men 13 do the same work for a 14 . pay. A liberated woman must be 15 of being a woman and have confidence(信心) in 16 . If somebody says to her "You have come a long 17 ", maybe to you surprise, she will 18 and answer, "Not nearly as far as I'm going to 19 , baby." This movement has been supported by many American women. And it has already made some important changes in women's lives -- in men's lives, too.
be proud of意为“以…为骄傲”，“为…而自豪”，解放了的妇女以作为女性而自豪。 sorry意义和搭配均不宜(须搭配for)；be tired of“讨厌…”，与题意不符；dream of意为“梦想着当…”与事实不符。
A B C D
A B C D
come a long way是个成语，相当于make great progress或show much improvement，意为“有很大的改善(提高)，取得了很大进步”。
A B C D
A B C D
not nearly“远非”，此句意为“远未达到我们要求所提高的程度呢!”表明虽然取得了一些进步，她们还要继续前进下去的决心。将句子补充完整We haven't nearly gone as far as I'm going to go (far)，so far“走得远”。其余几项均不可和far搭配。
第三部分 阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A Loneliness is a curious thing. Most of us can remember feeling most lonely when we were not in fact alone at all, but when we were surrounded (包围) by people. Everyone has experienced, at some time, that crazy sense of isolation(隔离) that comes over you when you are at a party or in an audience at lecture. It suddenly seems to you as if everybody knows everybody else; everybody is sure of himself; everybody, that is, except you. This feeling of loneliness which can make you weak when you are in a crowd is very difficult to get fid of(消除). People living alone are advised to deal with their loneliness by joining a club or a society, by going out and meeting people. Does this really help? There is no easy way out. Your first day at work, or at a new school or university, is a typical situation in which you are likely to feel lonely. You feel that everybody else is full of confidence and knows what to do, but you are alone and helpless. The fact of the matter is that, in order to live, we all put on a show of self-confidence to hide our uncertainties and doubts. In a big city it is particularly easy to get the feeling that everybody except you is leading a full, rich, busy life. Everybody is going somewhere, and you tend to believe that they are going somewhere nice and interesting, but your destination (目的地) is less exciting and attractive.
B In some countries in which there is very little rain at any time, the farmers have to water their fields. Irrigation is easy enough if there is a great river near the crops and if there is plenty of water in it. Canals(运河) carry the river water to the fields when necessary. In some seasons there may be too much water in the river, and the water may flood all the land near it. At other times the river water may not be enough for all the farmers, and then it will be difficult to irrigate the fields. To prevent these difficulties, a dam (大坝) may be built across the river. This will store water for dry seasons and in wet seasons it will prevent the flooding of the land. A great lake will, no doubt, be formed behind the dam, and this may mean that houses and fields will be covered with water. Most people will accept that and will be ready to move to other places. Then the country can have the right amount of water at all times; more crops will be growing, there will be more food for everyone, and there will be no more floods. Dams have been built for centuries in different parts of the world. Modern dams are usually built of concrete(混凝土) ,but earth dams were used in India and Sri Lanka about 2,500 years ago. There was another across the River Tigris very long ago, and large numbers of irrigation canals were made in Iraq to irrigate the land. The Romans were great dam-builders and there was also a famous dam at Ma'rubin Arabia.
1. The first paragraph mainly talks about ______.
A.the problems caused by river water
B.the necessity to irrigate the field
C.the water shortage in some countries
D.the canals carrying water to fields
A B C D
2. A dam is usually built ______.
A.to cover the houses and fields
B.for people to have the right amount of water at all times
3. The underlined word" that" (Line 4, Para. 2 ) means ______.
A.a dam will be built across the river
B.a dam will store water for dry seasons
C.in wet seasons a dam will prevent the flooding of the land
D.houses and fields will be covered with water
A B C D
由第二段that前的“Most people will accept．．．”和“．．．and this may mean that houses and fields will be covered with water．”可知that代替上面所说的建大坝后所形成的湖泊会淹没房屋和土地这一情况。
4. The third paragraph suggests that ______.
A.modern dams are all made of concrete
B.Romans once built many great dams
C.there was too much water in Iraq in the past
D.modern dams are better than early dams
A B C D
由第三段最后“The Romans were great dam-builders．．．”(罗马人曾是伟大的大坝修建者)可推知答案“罗马人曾经修建了很多宏伟的大坝”。[A]与原文细节“现代大坝通常是由混凝土建造的”稍有出入；[C]项与原文对应细节“过去伊拉克修建了很多灌渠为了灌溉庄稼”(说明不可能有太多的水)不符；文中没有涉及到现代大坝和早期大坝哪个更好的问题，故[D]项错。
C Bicycle tour and race A bike tour and race will be held on August 26 and 27 (Sat & Sun). At 5:30 a. m. , the riders will leave Tian' Anmen Square and ride the first 35 kilometers as a training leg. Then the next 55 kilometers leg, from Yanjiao to Jixian will be the first competitive part of the tour. The riders and their bikes will then be taken from Jixian to Changli. The second racing leg of the tour will be from Changli to the seaside of NanDaihe, covering a distance of 20 kilometers. Saturday night includes the stay at NanDaihe and supper. Sunday morning is free for play at the seaside. At noon all the people get back. Cost :200 yuan Phone :4675027 Brazilian footballers The Brazilian Football Club will play with Beijing Guo'an Team at the Workers Stadium(工人体育馆) on August 26. The club has four national team players. Also comes the 1994 U. S. World Cup star Romario who has promised to play for at least 45 minutes. Ticket prices: 60 100 150 yuan Time/Date: 4:30 p. m. August 26 (Sat) Phone: 5012372 Rock Climbing The Third National Rock Climbing Competition will be held on August 26-27 at the Huairou Mountain Climbing Training Base. More than 10 teams from Beijing, Wuhan, Dalian, Jilin and other places will take part in it. A Japanese team will give an exhibition climbing. Free for spectators (观众) to take a long-distance bus from Dongzhimen to Huairou. Time/Dates: 9-12 a. m. August 26 and 27(Sat & Sun ) Phone: 7143177/7144850 Wang Zhenghua
1. The main purpose of announcing the above events is to give information about ______.
C.things to do for the weekend
D.prices to pay for the sports events
A B C D
根据文中多次出现的时间注释“August 26 and 27(Sat & Sun)”，“August 26 (Sat)”，“August 26 and 27 (Sat & Sun)”可知，该文章主要是介绍一些周末的娱乐活动。因此答案为[C]。
2. If you take part in the first competitive part of the tour, you will ride for ______.
A B C D
根据第一段第三句“Then the next 55 kilometers leg，from Yanjiao to Jixian will be the first competitive part of the tour．”可知，这一段路线的距离是55公里。因此答案为[B]。
3. The underlined word "leg" in Paragraph I probably means ______.
D Canada lies in the north part of North America. It stretches (延伸) from the Atlantic Ocean to the Pacific Ocean. To the north is the Arctic Ocean. Canada is the world's second largest country. It takes up most of the northern part of the North American continent and covers about 6.6 percent of the total land of the earth. Although large in area, Canada has a population of only a little over 29 million. There are only about six persons per square mile. Most of Canada is thinly inhabited(定居). Most of northern Canada is wilderness, forest of frozen Arctic wasteland. Nearly 80% of Canadians live in large cities near the border with the United States. 60% of the population is concentrated (集中) between Quebec City and the western end of Lake Ontario. Canada's largest city, Toronto, has a population of over 3.4 mil- lion, and the third largest city is Vancouver which has a population of over 1.3 million. Most Canadian cities are much smaller. More than 44 percent of the population is British in origin(血统), and 28 percent is French in origin. Cultural and political differences between these two major groups have played an important. part in the country's history. Other European groups in Canada include Germans, Ukrainians, Italians, Dutch, Scandinavians, Hungarians, Russians and Poles. The non-white population, which is made up of Eskimos, Indians, Asians, and black, make up about 4 percent of the population.
1. What does the text mainly discuss on Canada?
A.The position, population and history of Canada.
B.The position, population and industry of Canada.
C.The position, population and different national races of Canada.
D.The position, history and different national races of Canada.
A B C D
2. Which city has the biggest population in Canada?
E About the year 1900, a small dark-haired boy named Charlie Chaplin was often seen waiting out- side the black entrances of London theatre. He looked thin and hungry. He was hoping to get work in show business. He could sing and dance, and above all, he knew how to make people laugh. But he couldn't get work and therefore wandered(徘徊) about the city streets. Sometimes he was sent away to a home for children who had no parents. But twenty years later this same Chaplin became the greatest, best known, and best loved comedian(喜剧演员) in the world. Nearly all visitors to cinema must have seen some of Chaplin's films. People everywhere had sat and laughed at them until the tears ran down their faces. Even people who don't understand English can enjoy Chaplin's films because they are almost silent. It isn't what he says that makes people laugh. His comedy doesn't depend on words or languages. It depends on little actions which mean the same thing to people all over the world. Acting out, without words, of common human situations plays an important part in the dances and plays of many countries. It's a kind of world language. Chaplin lived most of his life in America and died in Switzerland on Christmas 1977, at the age of eighty-eight. There was sadness all over the world at the news of his death.
1. Why was young Chaplin waiting outside the back entrances of the theatres?
A.Because he wanted to enjoy a play in the theatre.
B.Because he was hungry and wanted some food.
C.Because he liked to play a part in a play and thus make a living.
D.Because he wished to become a man of business.
A B C D
由第一段“He was hoping to get work in show business．．．”可知年轻的卓别林等在剧院的后门人口处是为了得到一份他喜爱并能够维持生计的(表演)差事。
2. People all over the world can enjoy Chaplin's films without translation because ______.
A.English is widely known in the world
B.they can enjoy the films silently
C.they are mostly comedies
D.most of them are silent
A B C D
从第二段“Even people who don't understand English can enjoy Chaplin's films be， cause they are almost silent．”可知来自全世界的人们都能够欣赏卓别林的电影是因为它们大多数都是无声电影，无需任何翻译。选项[B]“人们能够默默地欣赏卓别林的电影”是一现象，而不是原因。
3. Chaplin is regarded as king of comedy mainly because ______.
A.he acted out the common human situations best in his comedy
B.he could sing and dance well
C.he knew how to make people laugh
D.lots of people have seen his films
A B C D
由第二段结尾处“Acting out，with out words，of common human situations plays an important part in the dances．．．”可推断出卓别林在世界闻名是由于他的细致入微的表演艺术，没有声音，但他却生动地演绎了常人的喜怒哀乐。
It is had manners in the classroom to look at for 76. ______ what other had written. It is good manners for them to 77. ______ help each other if we have the same hope and the teacher 78. ______ allows to it. In exams and in certain kinds of writing 79. ______ work, it is foolishly to help or to ask for help from 80. ______ others. When one student does so, much larger values 81. ______ are destroyed. One may not agree with to the exam 82. ______ system, but it is basically only measure that the teacher 83. ______ and the rest of the world can depend to decide 84. ______ if or not each of us meets the requirement. 85. ______
look at是指“看…”，look for指“寻找”没有look at for短语。
agree to表示“同意，允许(提议，条件)”；agree with表示“同意某人”，没有agree with to词组形式。
In order to improve the students' ability to speak English, a school-wide English-speaking contest will be held in No. I meeting room at 2 p. m. on May 8,2006. Anyone who is willing to take part please goes to your monitor and enter your name for it. Five teachers have been invited to work as judges. The first ten winners will be given awards as an encouragement. All are welcome to be present at the contest.